CURS 2011-2012

Ja és el tercer curs consecutiu que treballem aquest bloc, també amb alumnes del batxillerat de les arts (1r Bat F).

L'ART PER L'ART 2010-2011

Enguany renovem el bloc que vam encetar el curs passat. Els alumnes són estudiants del Batxillerat de les Arts (1r Bat F) de l'Institut Gabriel Ferrater i Soler de Reus, i aniran mostrant aquí algunes de les activitats realitzades a la classe de la matèria comuna de Llengua catalana i Literatura (professora: Fina Masdéu).

Ruta literària, 25 març 2010 (1r i 2n Bat Arts escèniques IES Gabriel Ferrater, Reus)

Ruta literària, 25 març 2010 (1r i 2n Bat Arts escèniques IES Gabriel Ferrater, Reus)
La jornada va començar plujosa, tanmateix no ens vam privar de gaudir de la lectura dels textos per diversos indrets de Reus. Aquí, a la Boca de la Mina.

Al Centre de Lectura.

Al Centre de Lectura.
La Georgina llegeix un fragment de la novel·la "El Fortuny retrobat", de Jordi Agràs. Casualment, l'autor, president de l'entitat, era allí i ens va acompanyar durant la lectura (a l'esquerra de la imatge).

9 ene 2011

Oriol Salvat



A)Frase de Tirant lo Blanc:

-Senyora -va dir Hipòlit- , ara no és hora d' enraonar gaire; jo us demano que em vulgueu fer la gràcia i la mercè d'anar al llit, i allí parlarem d'altres negocis que augmenteran el vostre plaer i seran de gran consol per a mi.

He triat aquest fragment de la conversa entre Hipòlit i la seva amant, l'Emperadriu de Constantinoble perquè és un argument inesperant en la conversa per part de Hipòlit, passen d'estar parlant sentimentalment, d'obrir-se l'un a l'altre, a que l'amant diu que no perdin més el temps i que van a lo que van. També m'ha sorprès el grau tan alt de subtilesa per dir una cosa tan clara.

Al triar la imatge he pensat que no s'hauria de veure en molta claretat la cara dels amants, ja que és una relació que està en secret perquè ella és una dona molt important i està casada amb l'Emperador.




B)A una hermosa dama de cabell negre que es pentinava en un terrat ab una pinta de marfil:






entre ells la pura neu se descobria

del coll que, ab son contrari, més campeja

i, com la mà com lo marfil blanqueja,

pinta i mà d'una peça pareixia.


M'agrada aquest fragment per les comparacions de la blanquíssima pell amb la neu i el marfil i la unió de la mà i de la pinta pel fet de ser tan blancs que no es distingeixen.

He triat com a il.lustració a una dona asiàtica perquè els asiàtics es caracteritzen per tenir un cabell negre i una pell blanca com la neu, així es pot confondre la mà i la pinta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario